“Câinii roşii” au câştigat primul trofeu după o pauză de cinci ani

0
8

“Câinii roşii” au câştigat primul trofeu după o pauză de cinci ani
Dinamo


Dinamo Bucureşti a câştigat fără probleme Cupa Ligii, după ce a învins-o pe ACS Poli Timişoara, în finală, care a avut loc sâmbătă, pe Arena Naţională din Capitală. Golurile “alb-roşilor” au fost marcate de de atacantul slovac Adam Nemec (6, 26). Dinamo va încasa un premiu de 400.000 euro pentru câștigarea Cupei Ligii, în timp ce ACS Poli va fi încasa 175.000 euro. Bănăţenii, care au marţi un meci foarte important în play-out cu Pandurii Târgu Jiu, au menajat mai mulţi titulari (Cătălin Straton, Bogdan Străuț, Gabriel Cânu, Cristian Scutaru, Marius Croitoru, Cristian Bărbuț şi Pedro Henrique), astfel că nu au avut nicio şansă în faţa dinamoviştilor. Aceştia au câştigat primul trofeu după o pauză de cinci ani. La neci au asistat 12.272 de spectatori.

  • Cosmin Contra: “Am realizat o performanță pentru că după cinci ani putem să ridicăm un trofeu deasupra capului. Mă bucur enorm pentru jucători, mai ales că de când am venit au înțeles că fără muncă și sacrificiu nu poți să câștigi. Sunt un antrenor fericit, un antrenor satisfăcut de munca depusă. Mă bucur că am pus și eu un pic umărul la câștigarea Cupei Ligii, pentru că am fost pe bancă doar la returul semifinalei cu Steaua și în această finală. Meritul este și al fostului antrenor. Nu cred că domnul Andone are nevoie de o medalie, dar a pus destul de mult umărul la câștigarea trofeului”.
  • Ionuț Popa: “Din punctul de vedere al adversarilor cred că lucrurile păreau mai simple înaintea partidei pentru că noi nu puteam alinia cea mai bună echipă din motive obiective. Sunt oarecum mulțumit de cei care au intrat azi, dar în special de cei tineri. Mai ales Haruț, care are 17 ani și cred că e o minune și pentru el că a jucat o finală. Am avut o ocazie mare în debutul partidei, apoi șutul lui Artean aproape de vinclu, mă rog… nu pot să spun că am fi câștigat dacă marcam. Dar poate altul era jocul dacă aveam la dispoziție toți jucătorii azi”.

Dinamo: 26. Jaime Penedo Cano – 29. Jose Antonio Romera Navarro, 5. Ionuț Nedelcearu, 15. Claude Dielna, 7. Steliano Filip – 18. May Mahlangu, 20. Antun Palić (căpitan) – 4. Sergiu Hanca (6. Azer Bušuladžić, 73), 10. Rivaldinho (8. Thaer Bawab, 63), 10. Dan Nistor – 17. Adam Nemec (30. Andrei Târcoveanu, 83). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 99. Vytautas Černiauskas – 16. Maxi Oliva, 28. Luka Marić, 31. Claudiu Bumba.

ACS Poli Timișoara: 33. Vasile Curileac – 94. Denis Haruț, 30. Alin Șeroni, 15. Cristian Bocșan, 22. Leopold Novak (4. Ionuț Murariu, 90+1) – 9. Alexandru Popovici, 19. Alin Ignea, 18. Andrei Artean (căpitan; 16. Josip Šoljić, 56), 11. Josip Fuček (10. Cătălin Doman, 57) – 26. Cosmin Bârnoi – 85. Octavian Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa.
Rezerve neutilizate: 1. Mădălin Smaranda – 6. Harald Fridrich, 12. Sebastian Mailat, 14. Cristian Pădurariu.

Arbitru: Radu Petrescu (București)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*