Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

0
2
Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene
Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene
Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene
Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie sa recunoastem, sub asteptari.

Cel mai de succes sport a fost, dupa cum ne asteptam, scrima, acolo unde Romania a cucerit 5 medalii. La individual, Ana Maria Branza a obtinut medalia de aur, Simona Gherman luand-o pe cea de bronz, in vreme ce la masculin Tibi Dolniceanu a cucerit argintul. Dolniceanu s-a clasat pe locul al doilea pe podium si in proba pe echipe, acolo unde Romania a pierdut dramatic finala cu Italia, scor 44-45. Spadasinele au fost mai concentrate, obtinand medalia de aur, din echipa facand parte Ana Maria Branza, Simona Gherman, Simona Pop si Amalia Tataran.

O a treia si ultima medalie de aur (sau prima, in ordine cronologica) a obtinut Romania la judo, prin Andreea Chitu, la categoria 52 kg, care are, in acest fel, mari sperante in vederea Jocurilor Olimpice de la Rio de anul viitor. Pe langa Ana Maria Branza, Simona Gherman si Tibi Dolniceanu, am mai avut un reprezentant care a plecat cu doua medalii de la Baku. Este vorba despre Andreea Iridon, o gimnasta de doar 15 ani. Andreea a cucerit o medalie de argint la barna si una de bronz la paralele. La gimnastica masculin, Marius Berbecar a obtinut si el o medalie de bronz la paralele.

Continuam cu gimnastica aerobica, unde echipa Romaniei a obtinut medalia de argint. La sambo, un sport asemanator luptelor, am cucerit o medalie de bronz prin Daniela Hondiu. Sa nu uitam insa de canotoarele noastre, Roxana Borha si Elena Meroniac, care au obtinut medalia de argint pe distanta de 500 m.

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene de la Baku este, asadar, de 3 medalii de aur, 5 de argint si 4 de bronz, ceea ce ne plaseaza pe locul 16 in clasamentul pe echipe, cu o zi inainte de final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*