Acasa / stiri sport online / Sporturi / Altele / Avem prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene

Avem prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene

Avem prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene
Avem prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene

Iata ca Romania a spart gheata, iar dupa 11 zile de asteptare avem prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene. Performera este Ana Maria Branza, care a cucerit-o in proba de spada.

Asteptarile erau foarte mari azi la o medalie, mai ales la Ana Maria Branza, care se afla pe locul 2 mondial la aceasta proba. Insa nu doar Ana Maria a obtinut medalie astazi, ci si Simona Gherman sau Tibi Dolniceanu. Cu putin noroc, puteam avea o finala romaneasca in proba feminina, Simona pierzand insa in semifinale, cucerind medalia de bronz. Si la masculin am avut ghinion, Tibi Dolniceanu accidentandu-se la ultimele asalturi in finala probei de sabie, cucerind medalia de argint.

Din faza grupelor Ana Maria Branza nu a avut nicio emotie in a se califica, obtinand 5 victorii din 6 posibile. In optimi a trecut de estona Katrina Lehis cu 15-12, in sferturi a spulberat-o pe finlandeza Katarina Kock cu 15-4, pentru ca in semifinale sa avem foarte mari emotii, Branza trecand cu 12-11 de estona Erika Kirpu, numarul 3 mondial. Dupa timpul regulamentar scorul era 11-11, in runda suplimentara castigand cea care a punctat prima. In finala, Ana Maria a castigat in fata rusoaicei Yana Zvereva, scor 15-11, dupa ce rusoaica a condus cu 11-9.

Pana acum, sportivii Romaniei au cucerit o medalie de aur, 4 de argint si 4 de bronz la Jocurile Olimpice Europene, aflandu-se pe locul 19 in clasamentul general. Sperante la medalii mai avem, in special la judo si baschet 3X3.

Citeşte şi

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>