Acasa / stiri sport online / Sporturi / Altele / Aur pentru Romania la judo

Aur pentru Romania la judo

Aur pentru Romania la judo
Aur pentru Romania la judo

In cel de-al patrulea Grand Prix al sezonului, cel de la Zagreb, turneu dotat cu premii in valoare de 100 000 dolari, unul care a contat pentru calificarea la Jocurile Oimpice de la Rio, Romania s-a prezentat cu 16 sportivi. Dintre acestia, un aur pentru Romania la judo a fost obtinut de Andreea Chitu, in vreme ce medalia de argint a fost adjudecata de Vladut Simionescu.

La categoria 52 kilograme, Andreea Chitu a obtinut medalia de aur, trecand pe rand de Barbara Maros (HUN), Odette Giuffrida (ITA), Distria Krasniqi (Kosovo), pentru ca in finala sa se impuna in fata rusoaicei Yulia Rizhova, informeaza siteul ippon.org. Tot la feminin, de aceasta data la 57 kg, Corina Caprioriu s-a clasat pe locul 5. Ea a invins-o in saisprezecimi pe americanca Hana Carmichael, in optimi pe poloneza Anna Borowska, pentru ca in sferturi sa piarda contra britanicei Smythe Davis. In recalificari, Caprioriu a pierdut in fata sarboaicei Jovana Rogic, castigand cu nemtoaica Johanna Mueller.

La categoria +100 kilograme, Vladut Simionescu a cucerit medalia de argint, pierzand in finala la ucraineanul Iakiv Khammo, conform aceleiasi surse. In optimi, Simionescu a trecut de un sportiv din Tadjikistan, in  sferturi l-a invins pe ungurul Bor Barna, pentru ca in semifinale sa se impuna asupra rusului Andrey Volkov. Tot la categoria 100+ am mai avut un  reprezentant, Daniel Natea, care a pierdut in optimi, chiar impotriva lui Volkov.

 

 

Citeşte şi

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>