Acasa / stiri sport online / Sporturi / Gimnastica / Aur, argint și bronz pentru Larisa Iordache!

Aur, argint și bronz pentru Larisa Iordache!

Gimnasta Larisa Iordache a obținut trei medalii din patru posibile, astăzi, în ziua finalelor pe aparate la Campionatele Europene de la Sofia. Iordache si-a început seria evolutiilor de duminica la sărituri, unde a obtinut medalia de bronz cu nota 14.533. La prima săritura a primit 14.866, iar la a doua – 14.200.

Medalia de aur a fost luată de Giulia Steingruber din Elveția, cu 14.666, în timp ce argintul a fost obținut de Ana Pavlova, reprezentanta Azerbaidjanului, cu 14.583. A urmat competiția de la paralele, unde Iordache a deschis concursul cu o nota 14.533, în urma căreia s-a clasat pe locul 6. Rebecca Downie din Marea Britanie a reușit surpriza și a devansat-o pe Alia Mustafina din Rusia. Daria Spiridonova din Rusia a completat podiumul.

Iordache s-a revanșat cu vârf și îndesat la bârnă, aparat unde a urcat pe a doua treaptă a podiumului, cu 14.800, în spatele rusoaicei Maria Kharenkova (14.933). Pe 3 s-a clasat Mustafina, cu 14.733.

Ultimul aparat din ziua finalelor, solul, a adus medalia de aur pentru Iordache. Notată cu 14.800, gimnasta noastră a împărțit prima poziție cu italianca Vanessa Ferrari. Pe 3 s-a clasat Giulia Steinbruger, în timp ce Diana Bulimar, prima din concurs, a încheiat pe 4, cu 14.400.

România a încheiat participarea la Campionatul European de gimnastică feminină, junioare şi senioare, de la Sofia, cu un bilanţ de nouă medalii, din care două de aur, cinci de argint şi două de bronz, obiectivul fiind de câştigare a trei-patru medalii.

Citeşte şi

Lucian Bute revine in ring

Lucian Bute revine in ring

Cel mai recent meci al romanului Bute a avut loc in luna ianuarie a anului …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>