Ascensiunea rebelului FLORIN MERGEA: certat cu Andrei Pavel și cu părinții!

0
2
Florin Mergea

Florin Mergea este senzația României la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, în condițiile în care așteptările față de Simona Halep, aflat în sferturile de finală, erau oricum mari. Mergea este în semifinale la Paris, la dublu, iar lumea îl descoperă pe care despre care se spune că este mai talentat decât Horia Tecău, dar mai puțin dispus să muncească pentru rezultate mari.

Calificat în penultimul act al turneului parizian alături de croatul Marin Draganja, sportivul oltean și-a făcut o revenire fabuloasă în lumea mare a tenisului.

Ajuns la 29 de ani pe locul 51, Mergea a avut căderi: acum doi ani renunțase la tenis și dădea lecții în Regie. Se îngrășase, iar lumea l-a luat peste picior, pierduse orice contact cu lumea bună a tenisului, inclusiv cu echipa de Cupa Davis a Românie, în condițiile în care a fost campion, în 2003, la Wimbledon, alături de Horia Tecău.

Mergea a avut ambiție uriașă: a slăbit de la 100 până la 80 de kilograme, apoi a luat-o ușor, mai întâi prin turneele challenger, pentru a aduna puncte în clasamentul ATP, cu diferiți parteneri: românul Dăescu, neamțul Marx sau austriacul Marach.

”Când am hotărât să mă retrag am fost foarte fericit şi sigur de acea decizie. Mi-a plăcut foarte mult perioada în care am antrenat şi consider că m-a ajutat să văd tenisul şi din altă perspectivă, a unui antrenor. Nu consider că m-am luptat să scap de vreun statut. Sunt curios cine face aceste afirmatii exagerate :) În momentul în care am hotărât să mă retrag aveam 85 kg, iar în anul în care am antrenat am ajuns până pe la 92-93 kg.

Toată lumea se leagă de acest aspect. Am avut ghinionul să am un metabolism leneş. Sportivii în general mănâncă foarte mult, deoarece efortul este foarte mare. Ca să slăbesc, am fost nevoit să mănânc mult sub necesarul caloric al unui sportiv. Chiar şi acum trebuie să am mereu grijă ce mănânc, călătoresc mereu cu cântarul după mine, iar o zi, două de răsfăţ culinar sunt urmate de câteva zile de regim hipocaloric. Asta e, va trebui să mă lupt toată viaţa cu această problemă”, declara Mergea, în aprilie anul trecut, pentru site-ul sport24h.ro.

Este rezervă în echipa de Cupa Davis

Ignorat de Tecău (locul 28 la dublu, după ce a fost și pe locul 6), care consideră că a ajuns prea sus în clasament, pentru a face echipă cu unul care abia a intrat în Top 100 la dublu, ”chimie” are însă cu un croat de 23 de ani, Draganja, alături de care a disputat doar două jocuri, înainte de Roland Garros.

Mergea nu se înțelege cu cei de la federației. Nu a fost de acord cu revenirea lui Andrei Pavel în calitate de căpitan nejucător. Faptul că nu i-a fost garantat un loc de titular la dublu, fiind preferat Tecău alături fie de Hănescu, fie de Copil, l-a deranjat.

A refuzat convocările, în condițiile în care a disputat în paralel alte turnee, în loc să fie rezervă la Cupa Davis, iar cei de la FR Tenis au avut grijă să-l atace la familie: ”Mergea e certat și cu părinții lui, nu doar cu noi. Nu se paote discuta cu băiatul ăsta!”. Mergea a câștigat la Vina de Mar, la Rennes.

Talentatul Mergea își vede însă mai departe de drum. A mers un tur în plus față de Tecău la Australian Open, iar acum și-a lăsat iarăși în urmă fostul partener. Rebel, neînțeles, dar ambițios, Florin merge mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*