Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / liga 1 meciuri / ASA Tg. Mures, locul 2 din Liga I, a intrat sub lupa DNA!

ASA Tg. Mures, locul 2 din Liga I, a intrat sub lupa DNA!

UPDATE 16:15

Dorin Florea a declarat la ieşirea de la DNA că a fost chemat în calitate de suspect în dosarul finanţării cluburilor sportive. “Am fost chemat la DNA pentru o clarificare în calitate de suspect, am înţeles, faţă de o hotărâre de consiliu local în ceea ce înseamnă sprijinirea sportului şi, în mod particular, relaţia pe care o are Primăria cu clubul ASA Târgu Mureş. Nu am ce să vă declar decât să cred că într-adevăr sunt mult mai în cunoştinţă de cauză acum şi bineînţeles când vor fi audiaţi şi consilierii locali, în totalitate, cât şi tot aparatul tehnic şi juridic al Primăriei. Sper ca lucrurile să se rezolve”, a spus primarul, potrivit Agerpres.

Primarul PNL al municipiului Targu Mures, Dorin Florea, este audiat la sediul din oras al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit unor surse citate de Radio Romania Targu Mures, edilul ar fi audiat in legatura cu finantarea unor cluburi sportive din oras din bugetul local, printre care si ASA Tg. Mures, ocupanta locului 2 din Liga I la fotbal.

De asemenea, se pare ca si consilieri locali si membri din conducerile unor cluburi sportive din oras, finantate de la bugetul local, ar fi fost audiati saptamana trecuta de procurorii DNA.

Printre cluburile sportive din localitate se numara si echipa de fotbal ASA Targu Mures, aflata pe locul 2 in clasamentul Ligii 1.

Primarul din TARGU MURES, Dorin Florea, este audiat la DNA pentru abuz in serviciu. Edilul a ajuns in vizorul procurorilor DNA in urma unei reclamatii facute de fostul viceprimar al orasului. Potrivit procurorilor, prejudiciul este de patru milioane de lei!!!

In varsta de 58 de ani, Dorin Florea este medic primar in chirurgie cardiovasculara. Este primar al municipiului din anul 2000 si este fost prim-vicepresedinte PDL.

Conform site-ului oficial al echipei ASA Tg. Mures, din Consiliul Director al clubului fac parte si patru consilieri municipali:

Benedek István  – Consilier Municipiul Tîrgu-Mureş
Dumitru Matei     – Consilier Municipiul Tîrgu-Mureş
Gombos Csaba – Consilier Municipiul Tîrgu-Mureş
Claudiu Maior     – Consilier Municipiul Tîrgu-Mureş

Cazul în care este audiat primarul târgumureșean privește finanțarea cluburilor sportive din bugetul local!

Vizaţi de anchetă sunt prim primarul Dorin Florea  şi viceprimarul Claudiu Maior, susţin sursele aminite. Florea ar fi audiat azi la DNA in legatura cu finantarea ilegala, de la bugetul local, a echipei de fotbal ASA Tg. Mures.

Florea: “Imi pare foarte rau, dar totul este in regula”

Edilul din Târgu Mureș a scris astăzi pe Facebook că a ajuns în vizorul procurorilor DNA în urma unei reclamații făcute de fostul viceprimar al Târgu Mureșului, Ionela Ciotlăuș.

”Vreau sa va anunt ca impreuna cu Consilul Local format din cei 23 de membri si directorii de directii din Primaria Municipiului Tirgu-Mures in urma unui reclamatii facute de fosta viceprimarita Ionela Ciotlaus am fost chemati la DNA, vizavi de modul in care s-au atribuit banii catre sportul muresean.

Imi pare foarte rau fiindca intotdeauna am pus interesul locuitorilor si cetatenilor orasului Tirgu-Mures mai presus de orice si vreau va asigur ca si in cazul sprijinirii sportului muresean totul este in regula”, a spus primarul Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook.

DNA: Prejudiciu de patru milioane de lei

”- DORIN FLOREA și KISS IMOLA, primar respectiv director economic ai municipiului Tîrgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

– MĂCEȘANU VIRGIL, CIOBAN MARIA, jurist respectiv secretar în cadrul Primăriei Tîrgu Mureș, și BENEDEK ISTVAN, GOMBOS GEZA CSABA, PETI ANDREI, JOZSA TIBOR, KARACSONY ERDEI ETEL, BAKOS LEVENTE ATTILA, TORZSOK SANDOR LASZLO, KIKELI PAL ISTVAN, SOOS ZOLTAN, HALLER BELA, ROMAN IOANA DANA, MATEI DUMITRU, PUIAC ION CLAUDIU, FĂRCAȘ IOAN, GUJAN HERMAN COSMIN LUCIAN, SOMEȘAN CRISTINA LIGIA, SABĂU POP AURELIAN OLIMPIU, LOGHIN LUCIAN MIRCEA, URCAN GHEORGHE, consilieri locali în cadrul primăriei Tîrgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 18 iulie 2013, suspectul Dorin Florea în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureș și ordonator principal de credite și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat.

Concret, suspectul a inițiat, în condiții ilegale, un proiect de hotărâre de consiliu local, care a stat la baza adoptării, în mod ilegal, la data de 25 iulie 2013, a hotărârii a Consiliului Local Municipal privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competițional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Tg. Mureș și Fotbal Club Municipal Tg. Mureș.

La acea ședință a participat, pe lângă cei 20 de suspecți – consilieri locali, și secretarul Primăriei Municipiului, suspecta Cioban Maria, care a contrasemnat documentul respectiv.

Ulterior, suspectul Dorin Florea a încheiat și semnat în condiții ilegale, ca reprezentant al municipiului Tîrgu Mureș, alături de suspecta Kiss Imola, în calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, contract vizat de suspectul Măceșanu Virgil în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociații sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă.

Prin aceste fapte a fost prejudiciat bugetul local al municipiului Tîrgu Mureș cu suma de 4.000.000 lei, plătită asociației sportive în perioada 21.08.2013 – 31.05.2014, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș”, se arată în comunicatul DNA, dat publicității astăzi.

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>