Dinamovistul Steven Thicot, campion european Under 17: ”Antrenorii şi impresarii m-au nenorocit!”

0
11
Steven Tichot fuge pentru a prinde un contract afară FOTO: Marian Burlacu

Dinamo are în lot un campion european Under 17. În 2004, Steven Thicot era căpitanul lui Benzema, Ben Arfa şi Nasri la naţionala Franţei!

Cel mai titrat fotbalist din Liga I joacă la Dinamo! Este vorba despre fundaşul central Steven Thicot (26 de ani), campion european cu „cocoşeii galici” în 2004, la turneul final Under-17. Atunci, Franţa a învins în finală, cu 2-1, Spania lui Pique şi Fabregas.

Sport24h.ro: Steven, cum te-ai decis să vii în România?
Steven Thicot: Nu am ales eu, Dinamo m-a ales pe mine. Antrenorul m-a văzut pe DVD, m-a sunat şi mi-a spus că mă vrea la echipă. Asta a fost tot. Nu ştiam nimic despre România, înainte de a veni aici.

Te-ai acomodat?
Îmi place că aici esită mai mult timp liber înainte de meciuri. Antrenamentele sunt programate dimineaţa, iar asta îmi convine cel mai mult. Traficul? Nu mă sperie. Nu uita că sunt născut în Montreuil, o suburbie a Parisului, iar familia mea locuieşte în capitala Franţei, deci sunt obşnuit cu aglomeraţia de pe străzi, nu este ceva care să mă sperie.

Ce faci în timpul liber?
Sunt un familist convins, chiar dacă nu sunt însurat. Stau mult de vorbă cu cei din familia mea.

Văd că eşti tatuat pe braţe. Ce reprezintă?
Fraţii mei. Şi mai am un tatuaj cu Iisus. Tatuajele le-am făcut pe când eram în Scoţia. Nu-mi fac altele. Iar dacă mă voi răzgândi, mă voi tatua în Scoţia, nu în Franţa sau în România. Acolo am făcut primul tatuaj, acolo le voi face şi pe celelalte, la o adică.

Ai jucat şi în Scoţia, şi în Portugalia, cum a fost?

În Scoţia, la Hibernian este un fotbal mai fizic. La antrenamente este mai mult angajament decât în România. Se fac tacklinguri, deşi nu se poartă nicăieri apărători. În Portugalia, la Naval, ritmul este mai lent.

Cei idoli ai?
Alessandro Nesta. Italianul. El a fost modelul lui. Dintre francezi, l-am simpatizat pe Thuram.

Ai fost căpitanul lui Benzema la Under 17. El este la Real Madrid, iar tu la Dinamo. De ce crezi că nu ai reuşit să te impui în fotbalul mare?
Nu regret nimic, mă refer la alegerile pe care le-am făcut. Numai că antrenorii m-au minţit! Ei şi impresarii m-au nenorocit! Dar nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal. Am făcut un sezon magnific la Naval (42 de meciuri/3 goluri) şi sunt convins că voi continua pe aceeaşi linie la Dinamo, iar asta mă va ajuta să ajung la o echipă importantă din străinătate.

Ce-ţi aminteşti despre Bemzema, despre Nasri?
A fost o echipă mare a Franţei. Era cu toţii prieteni. Proveneam din oraşe diferite, dar aveam aceeaşi mentalitate. Doream doar să câştigăm. Nu jucam niciodată la egal, nici când ne distram pe play-station sau jucam polo.

Fan al lui Tony Parker

Dinamo se află în cantonament într-o zonă superbă a României, la Poiana Braşov, dar pe Thicot nu-l dă pe spate peisajul: „Muntele nu-mi place. În schimb, mare şi plaja – da. În timpul liber ascult muzică rap, americană, dar şi franceză. Apoi, mă uit la toate sporturile, în special la baschet. Nu ratez meciuriel din NBA, unde joacă Tony Parker (n.r. – conducătorul de joc al celor de la San Antonio Spurs). Petrec timpul cu brazilianul Elton, cu care vorbesc în portugheză, dar şi cu Alexander Durimel, Joel Thomas, Pape Ndaw şi Collins Fai”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*