A murit Dinu Patriciu, președinte la baschet timp de doi ani

0
7

Dinu Patriciu, cel mai bogat român, la un moment dat, a decedat astăzi, la Londra, după o infecție pulmonară. Omul de afaceri s-a stins la vârsta 64 de ani, chinuit de o boală cumplită. Patriciu a fost președintele Federației Române de Baschet, în perioada 1992-1994!

În anul 2012, Patriciu a fost supus unei operaţii de transplant de ficat, intervenţia chirugicală realizându-se la un spital de renume din Milano.

Boala hepatică de care suferea Dinu Patriciu avansase în timp, iar după analize amănunțite făcute în străinătate, doctorii l-au pus pe lista de aşteptare, pentru a primi un ficat nou.

Președinte-fondator la Vega Soced Ploiești

Fosta baschetbalistă, Carmen Tocală, actual secretar de Stat în MTS, a creionat, pentruSportNews.ro, ”portretul sportiv” al lui Dinu Patriciu.

”Dinu Patriciu a fost preşedinte de onoare al Federaţiei de Baschet. Secretarul general, Mugur Câmpeanu, avea funcţie executivă. Aşa era la vremea respectivă. Patriciu s-a implicat ca preşedinte-fondator la echipa de baschet Vega Soced Ploieşti, care a tras la titlu de campioană, dar s-a desfiinţat în 2004.

Dinu Patriciu a ajutat baschetul românesc prin greutatea numelui său, deschidea uşor multe uşi. Plus că prin implicarea la Vega Soced a motivat şi celelelte competitoare să ţină pasul cu performanţa.

A fost un om de maximă decenţă, care nu a impus sau influenţat niciodată prin numele său. Chiar a pierdut o finală de campionat, împotriva celor de la West Petrom Arad.

În studenţie, Dinu Patriciu a şi jucat baschet de performanţă, la echipa Arhitecturii, în prima ligă”, a menţionat Tocală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*